Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
  
 
Bezoekers
Veiling meischol haalt 70.000 euro op voor Mercy Ships

De veiling van het eerste kistje meischol bracht maandag 70.000 euro op voor Mercy Ships. Veilingmeester Gilbert Bastiaansen nam samen met televisiepresentator Andries Knevel de leiding tijdens de veiling die op de Visafslag Urk plaatsvond.

De Nederlandse Vissersbond is indirecte sponsor van de veiling. Ruim honderd mensen kwamen op de jaarlijkse Meischo lveiling af en meerdere bedrijven boden er op los. Bij de veiling van het eerste kistje meischol draait het niet om het hoogste, maar om het laatste bod.

Elk bod, dat begon met € 100 en eindigde met € 1.000, moet betaald worden door de bieder. Na enkele keren ‘eenmaal-andermaal’ sloeg veilingmeester Bastiaansen af bij het bod van € 70.000 door Dayseaday en Korf Vis. Het bedrag van € 70.000 is lager dan de Meischol veilingen van voorgaande jaren.

TOP-sponsor Visserijdagen Urk

De Nederlandse Vissersbond is ook aankomende editie TOP-sponsor van de Visserijdagen Urk, de organisator van de Meischolveiling. Daarmee is de Vissersbond indirect sponsor van de veiling van het eerste kistje Meischol.

“Het is mooi om te zien dat zoveel bedrijven betrokken zijn bij de veiling van het eerste kistje meischol. Dit is zowel goed voor de promotie van de Noordzeevis als voor het goede doel Mercy Ships die met dit mooie bedrag weer vele mensen in arme landen kan helpen met de zorg die voor ons zo vanzelfsprekend is”, aldus Johan Nooitgedagt, voorzitter van de Nederlandse Vissersbond.

Mercy Ships

Elk jaar kiest de organisatie van de Meischolveiling een goed doel voor de opbrengst van de veiling. Dit jaar was het goede doel Mercy Ships. Deze organisatie vaart met hospitaalschepen langs ontwikkelingslanden om kansarme mensen te voorzien van medische zorg. De medici en ander personeel aan boord van deze schepen zijn allemaal vrijwilligers.

Kijk voor een fotoserie van de veiling van het eerste kistje meischol op onze Facebookpagina. [Nieuwsbericht NVB 7 mei 2018]

1ste Kist Mei schol bracht 70.000,- euro op een mooi resultaat voor @MercyShips . foto dirk kraak bra 7‏ @dirkkraakbra7

Video: Veiling meischol brengt 70.000 euro op

Gepubliceerd op 7 mei 2018 door  Omroep Flevoland

 

 

Zoeken
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl