Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
  
 
Bezoekers
Britse visser van boord gehaald na haaienbeet [video]

Een Britse vissers is zondag door een helikopter van de Britse kustwacht van boord gehaald nadat hij is gebeten door een haai.

De visserman van in de twintig jaar werd in het been gebeten door een haringhaai (porbeagle shark) nadat deze op zondag 13 mei rond 8.00 uur door de nettenvisser PZ-51 'Govenek van Ladram' was gevangen. Toen de bemanning probeerde de haai terug te zetten in zee, werd de visser gebeten.

Na het steriliseren en het verbinden van de beenwond, waarschuwde de bemanning de Britse kustwacht en vroeg om radio medisch advies. De search and rescue helicopter van de kustwacht, gestationeerd  in Newquay, werd naar het 23-meter lange vissersschip gestuurd, dat op 107 nautische mijl ten westen van Lands End lag.

Paramedicus winchman, Julian Williams werd neergelaten op het schip en prees de snelle acties van de bemanning. Williams zei dat de bemanning de wond goed had verzorgd en daardoor tijd bespaart kon worden om het slachtoffer naar het ziekenhuis van Treliske te brengen.

Alex Grieg, Senior Maritime Operations Officer van de Britse kustwacht zei: 'Dankzij de inspanningen van de bemanning aan boord en hun snelle acties in het behandelen van de wond en contact met ons, konden we de evacuatie van het bemanningslid snel regelen en deze naar het ziekenhuis brengen. We begrijpen dat de visser nog in het ziekenhuis ligt en wensen hem een spoedig herstel.'

Govenek of Ladram‏ @GovenekOf foto via twitter

Video: Coastguard praise quick thinking fishing crew after shark bite

Gepubliceerd op 14 mei 2018 door officialCoastguard

 

 

Zoeken
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl