Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Update campagne pulsvisserij

Op dinsdag 16 januari 2018 stemt het Europees Parlement in Straatsburg over de herziening van de verordening Technische Maatregelen, waar pulsvisserij onderdeel van is.

Een meerderheidsstem van de Europarlementariërs is nodig om een stap dichterbij de definitieve toelating van het pulstuig te komen. Een belangrijke stemming waar de Nederlandse Vissersbond samen met VisNed in de loop ernaartoe actief gesprekken over pulsvisserij aangaan met onder andere Europarlementariërs.

Stemming Visserijcommissie Europees Parlement

Op 21 november 2017 stemde de Visserijcommissie, een commissie die bestaat uit 27 visserij-afgevaardigden van het Europees Parlement, over de herziening van de verordening Technische Maatregelen. Een meerderheid van de Visserijcommissie stemde in met de nieuwe verordening die definitieve toelating van het pulstuig mogelijk maakt mits uit onderzoek blijkt dat deze innovatieve vistechniek niet schadelijk is. Er werd echter geen meerderheid behaald om de rapporteur van de visserijcommissie, Gabriel Mato, direct een mandaat te geven namens het Europees Parlement om met de Europese Commissie en de Europese Raad van Ministers in onderhandeling te treden. Dit betekent dat de stemming over de herziening van de verordening Technische Maatregelen ook plenair wordt gehouden in het Europees Parlement. 750 Europarlementsleden kunnen hun stem inbrengen, waarin ook hier geldt: een meerderheid van de stemmen is nodig om de verordening aan te nemen. De stemming in het Europees Parlement vindt plaats op dinsdag 16 januari in 2018 Straatsburg.

Informatie over pulsvisserij

De Nederlandse Vissersbond zet samen met VisNed alles op alles om zoveel mogelijk Europarlementsleden te voorzien van informatie over het innovatieve pulstuig. Om dit te bewerkstelligen zijn beide belangenorganisaties veel op pad om het gesprek aan te gaan met onder andere Tweede Kamerleden, Europarlementariërs en NGO’s (natuur- en milieuorganisaties). Deze belangrijke groepen ontvangen een digitale en printversie van de informatiemap over pulsvisserij. In de informatiemap zitten diverse documenten in verschillende talen die op beknopte wijze (wetenschappelijke) informatie verschaffen over pulsvisserij. Het informatiepakket bestaat uit de volgende documenten*:

Factsheet Pulsvisserij van de Nederlandse Vissersbond en VisNed (in de talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans)

Infographic Pulsvisserij van het ministerie van LNV (in de talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans)

Opiniestuk van Stichting De Noordzee, Greenpeace, NEV en Good Fish Foundation (in de talen: Nederlands, Engels en Frans)

Position Paper van Visfederatie (in de talen: Engels)

*Bovenstaande documenten mogen vrij gedeeld worden in uw netwerk of via bijvoorbeeld social media.

Position Paper Visfederatie

De permanente toelating van pulsvisserij wordt voornamelijk gedwarsboomd door de in Frankrijk actieve organisatie BLOOM. Met onjuiste argumentatie probeert BLOOM, aandacht te vragen voor het verwerpen van de verordening Technische Maatregelen en het in stand houden van de pulsvergunning voor 5% van de vloot. De Nederlandse Visfederatie schreef deze week een Position Paper waarin de organisatie de argumenten van BLOOM weerlegt met wetenschappelijke feiten. Lees de Position Paper van de Visfederatie hier.

Pulsefishing.eu

Ook de website www.pulsefishing.eu, een initiatief van IMARES, LEI, ministerie van LNV en de Coöperatieve Visserij Organisatie, is deze week vernieuwd. De website voorziet de bezoeker in het Engels van informatieve en wetenschappelijke informatie over pulsvisserij. Zo staan er diverse onderzoeksresultaten, wetenschappelijke artikelen en videomateriaal op de website. Ook de documenten die in de informatiemap over pulsvisserij zitten, staan op www.pulsefishing.eu. [Nieuwsbericht Nederlandse Vissersbond - 21 december 2017]

Lees ook: Spannende weken voor pulsvisserij

Pulskotter TX 36 "Jan van Toon", foto door Albert Romkes (UK-1)

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl