Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
VCU bouwt nieuwe garnalenkotter TX 65

De VCU heeft van Erik Kalf opdracht gekregen voor de bouw van een nieuwe TX 65. Het is voor het eerst dat de VCU een kotter compleet bouwt, inclusief casco. Het casco bouwt de VCU-TCD in de loods van buurman De Flux aan de Urkervaart.

,,Ik wil nog eens nieuwbouwen’’, zei Erik Kalf (48) in januari toen hij zijn TX 65 ‘Bona Fide’ verkocht aan de Friese starter Tjeerd Visser. Die kotter is vorige maand omgenummerd in WL 39.Een half jaar terug ging Kalf in zee met SBB Herman Jansen in Monnickendam voor een 23,95 meter lang ontwerp. Nadat het bestek geschreven was, werd op zoek gegaan naar een scheepsbouwer. Die is dus gevonden in de VCU als hoofdaannemer. De nieuwe TX 65 wordt qua rompvorm een zusterschip van de WR 50, die in aanbouw is in Stavoren. Kalf kiest voor relatief veel roestvrijstaal.

,,Ik heb een heel goed gevoel hierbij. De VCU ademt vis, en veel toeleveranciers zitten hier rondom’’, zegt Erik Kalf, die tien jaar terug voor zichzelf begon. Vorige week vrijdag werd samen met Roelof van Urk van de TCD kennis gemaakt met de Urker onderaannemers Piet Brouwer Elektrotechniek (dat ook de inbouw doet van de nieuwe garnalenkotters HD 42 en ZK 5 in Harlingen), De Flux (timmerwerk) en De Boer Marine (nautische apparatuur). De kiellegging is begin oktober gepland.

De VCU-TCD is blij met de Texelse opdracht. Er is wel gekeken om het casco in Friesland danwel Groningen te laten bouwen, maar uiteindelijk is besloten alles in eigen hand te houden. De Urker onderneming heeft ijzerwerkers van de voormalige scheepswerf Metz in dienst. Eigen cascobouw is dus wat ervaring betreft geen enkel probleem. Vorig jaar is ook het stalen plezierjacht ‘Livingstone’ compleet gebouwd. Het laatste kottercasco dat op Urk is gebouwd betreft dat van de UK 184, in 1998. [Bron: Visserijnieuws.nl]

VCU bouwt nieuwe garnalenkotter TX 65

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl