Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
  
 
Bezoekers
Vissersschepen in Newfoundland vast in meters dik ijs [video]

Arctisch pakijs houd vier vissersvaartuigen gevangen in de wateren bij La Scie, Newfoundland. De omstandigheden zijn zo slecht dat een ijsbreker de schepen niet kan bevrijden.

Woensdag zijn vijf vissers in het zelfde gebied door een helikopter van Canadese Kustwacht gered van het vissersschip Avalon Princess dat water begon te maken en is gezonken onder het ijs, zo meld CBC news hier.

Trevor Hodgson van de Canadese Kustwacht van ijsoperaties voor de Atlantische regio zei dat het ijs meer dan twee meter dik is in sommige gebieden buiten de noordoostelijke kust van Newfoundland.

De vijf vissersschepen waren dinsdag uit de haven van La Scie vertrokken om op krabben te vissen, één van de schepen kon tijdig omdraaien. Een kustwachtschip dat de vier schepen moest bevrijden kon niet verder vanwege de zware ijsgang.

Na een verkenningsvlucht van de Kustwacht bleek het ijs te dik buiten La Scie Harbour. De Canadese kustwacht zegt de situatie te blijven volgen tot de condities verbeteren.

Vissersschepen in Newfoundland vast in meters dik ijs, foto via twitter.

Video: Fishing boats stuck in thick ice

Gepubliceerd op 26 mei 2017 door CBC NL - Newfoundland and Labrador

Bijschrift video: So much for spring. Fishing boats are stuck in thick pack ice around the island. Subscribe to CBC NL to watch more videos: https://www.youtube.com/c/cbcnl?sub_c...

 

 

Zoeken
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl