Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
  
 
Bezoekers
Kustwacht onderschept 300 kilo cocaïne op kotter

De kustwacht heeft zaterdagavond 300 kilo cocaïne gevonden aan boord van een Belgische kotter voor de Nederlandse kust. Het schip is onder begeleiding van de kustwacht naar de haven van Harlingen gevaren.

De vijfkoppige bemanning is aangehouden. Het gaat om drie Nederlanders, een Pool en een Montenegrijn. De verdachten zitten vast en zijn zondag voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Tientallen medewerkers van politie en douane hebben zondag ook onderzoek gedaan naar het schip. De drugs waren verpakt in tassen en hebben een straatwaarde van ongeveer zes miljoen euro. Het strafrechtelijk onderzoek is overgedragen aan de FIOD opsporingsdienst van belastingen.

Het Noord-Hollands dagblad meld maandag dat de kotter naar Den Helder is gesleept. De opsporingsdienst Fiod heeft de meest veilige plek uitgezocht om het bewijsmateriaal van dit drugstransport veilig te stellen: de marinehaven. De kotter is zondagavond onder begeleiding van politieboot P49 afgemeerd bij de Mijnendienst.

De douane heeft maandagmiddag in de haven van Harlingen met een landelijk team nog drie vissersschepen onderzocht. Bij de drie schepen is niets aangetroffen. Volgens een woordvoerder van de douane ging het om een reguliere controle.

Video: 300 kilo cocaïne aangetroffen op het vissersschip de Z181

Gepubliceerd op 11 jun. 2017 door andre wijkstra

 

Zoeken
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl