Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
  
 
Bezoekers
Britse onderzoekers maken kennis met pulsvisserij

Onderzoekers van het Britse onderzoeksinstituut CEFAS hebben vanuit de Britse overheid de vraag gekregen zich te verdiepen in pulsvisserij. Op woensdag 31 mei bezochten drie Britse onderzoekers Nederland, waar zij vergezeld door Wageningen Marine Research onderzoeker Adriaan Rijnsdorp kennis maakten met het pulstuig.

’s Ochtends kreeg het gezelschap uitleg over historie en de technische werking van het systeem door ontwikkelaar Harmen Klein Woolthuis van HFK Engineering. Om de pulstuigen ook in het echt te laten zien had de Nederlandse Vissersbond een bezoek aan Urk gefaciliteerd, met als eerste een uitgebreide rondleiding bij de VCU door Albert Hartman.

Hartman toonde de verschillende onderdelen van het tuig en vertelde over de indrukwekkende reductie in gasoliegebruik door de leden van de coöperatie sinds zij van de boomkor op de puls zijn overgeschakeld.

Aan boord

Het bezoek eindigde op de UK-176, die voor onderhoudswerkzaamheden in het dok lag. Aan boord kregen de onderzoekers uitleg kregen over de besturing van het pulstuig en de verwerking van de vangst aan boord. De tijd werd goed gebruikt, in de auto op weg terug naar het hotel vertelde Rijnsdorp over het meerjarig onderzoeksproject naar de impact van puls.

Puls en de feiten

De onderzoekers waren zeer geïnteresseerd en gaven aan een beter beeld te hebben gekregen van pulsvisserij door het bezoek. De Nederlandse Vissersbond ziet het als een positieve ontwikkeling dat vanuit het Verenigd Koninkrijk kennis wordt verzameld over puls. Dit bevordert de discussie over puls op basis van feiten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Brita Trapman van de Nederlandse Vissersbond, T 0527-698151 of bktrapman@vissersbond.nl [Nieuwsbericht Nederlandse Vissersbond- 1 juni 2017]

Britse onderzoekers maken kennis met pulsvisserij

Video: Animatie SumWing Pulsvisserij HFK

Gepubliceerd op 13 aug. 2013 door Elektro Westhoeve

Animatie hoe de puls visserij werkt. Designed en Engineered by HFK www.sumwing.nl

 

 

Zoeken
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl