Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Laatste artikelen

Het is veel realistischer om te focussen op het bereiken van MSY voor de belangrijkste doelsoorten, dan te proberen om letterlijk alle bestanden per 2020 op MSY-niveau te krijgen.

Lees meer...


Na een visserij op Noorse kreeft bij de Klaverbank, in het Botney Gat, loopt de vlagkotter BRA-2 Butendiek deze woensdagmiddag aan op de haven van Den Helder.


Lees meer...

Wanneer de plannen voor zandwinning inclusief aanleg van een werkeiland in het IJsselmeer doorgaan, moet er een compensatieregeling komen voor de IJsselmeervissers.

Lees meer...

Het is druk op de Noordzee. Vrachtschepen, kotters, trawlers, veerboten, oorlogsbodems, boorplatforms en steeds meer windmolens maken gebruik van de schaarse ruimte, die nog schaarser wordt door het instellen van natuurgebieden.

Lees meer...

GDYNIA – De nieuwbouwkotter SC 10 ‘Amrumbank’ voor de gebroeders Willem en Jacob Snoek ligt te water. Afgelopen maandag vond de tewaterlating plaats bij de Nauta Hull Shipyard in het Poolse Gdynia.

Lees meer...

SGP Goeree-Overflakkee liet zich afgelopen vrijdag 23 februari informeren over de situatie in de visserijsector. Brexit, Slijkgat, aanlandplicht en pulskor, maar ook innovatie kwam deze morgen uitgebreid aan de orde.

Lees meer...

Alle partijen in de maritieme sector gaan nog meer samenwerken om innovatiever te worden en sneller over te schakelen naar schonere brandstoffen.

Lees meer...

Een bijzondere gebeurtenis afgelopen zaterdag op Texel. Adrie en Ineke Vonk (TX 1) werden beiden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Het vissersechtpaar kreeg de versierselen uitgereikt van burgemeester Michiel Uitdehaag van Texel in de grote zaal van museum Kaap Skil.

Lees meer...

Het huidige Gemeenschappelijk Visserijbeleid (GVB) dat gericht is op exploitatie van visbestanden op basis van maximaal duurzame vangst (MSY) is een succes. Dat maakt de Europese Commissie op 20 februari 2018 bekend in een officieel persbericht.

Lees meer...

Bizar genoeg lijkt het een gewoonte te worden om halve waarheden of zelfs leugens te vertellen waarbij de visserijsector in diskrediet wordt gebracht. Na het recente debacle in het Europees Parlement waarbij het innovatieve pulstuig, door Nederlandse vissers ontwikkeld en getest, op het menu stond, ligt nu de term ‘bijvangst’ onder de loep.

Lees meer...

Een vierkoppige delegatie uit Estland bezocht afgelopen vrijdag vissersschip MDV 1 in Harlingen. De delegatie bestond uit twee schipper-eigenaren, de voorzitter van de trawler PO en een visserijonderzoeker van het Fisheries Information Centre uit Tallinn.

Lees meer...

Michel van der Kroft, Meester kok bij 2-sterren-Restaurant ’t Nonnetje te Harderwijk, is door Stichting DUPAN uitgeroepen tot Paling Patron van 2018.

Lees meer...

VisNed wijst al lange tijd op de grote klap (de 'big bang') die we in januari 2019 gaan meemaken als de aanlandplicht wordt ingevoerd. Waar andere landen jaren over een succesvolle implementatie hebben gedaan, ontbreekt hier de tijd om de essentiële innovatie te realiseren.

Lees meer...

In december haalde Brussel opgelucht adem: de onderhandelingen over de uittreding konden beginnen. Dat loopt toch weer een beetje anders dan gedacht. Pim Visser schijft daarover in de Brexit column van deze week in Visserijnieuws.

Lees meer...

VisNed zet zich, samen met de NVB, hard in voor het behoud van de pulsvisserij. Het is nog steeds onbegrijpelijk dat het Europees Parlement zich zo door verkeerde informatie heeft laten leiden.

Lees meer...

De zon schijnt door wat wolkensluiers en er staat een flinke bries. Op deze winterdag maakt de eurokotter ARM-46 Cornelia Adriana een trek. In de zomer vissen ze op garnalen, maar nu zijn ze op jacht naar tong… met de puls.

Lees meer...

Het bedrijf Royal Smals heeft een vergunning gekregen voor het winnen van zand in het IJsselmeer. Onderdeel van de vergunning is de aanleg van een werkeiland met een oppervlakte van 7 hectare.

Lees meer...

Bremerhaven – Onder het voorbehoud dat de mededingingsautoriteiten toestemming geven voor de overname, zal Deutsche See GmbH uit Bremerhaven in handen komen van de Nederlands-Duitse Parlevliet & Van der Plas group.

Lees meer...

Een visser treft meer vissoorten in zijn net aan dan waar hij in hoofdzaak op vist. Bijvangst wordt dat genoemd. Een verwarrende term, zeker in de discussie over de aanlandplicht.

Lees meer...

Niemand is klaar voor de Europese aanlandplicht die komend jaar volledig van kracht wordt. Tongvisserij zonder (veel) scholdiscards is een schier onmogelijke opgave.

Lees meer...

Het Europees Bureau voor Visserijcontrole (EFCA) heeft een multifunctioneel schip gecharterd, de Lundy Sentinel, dat dienst gaat doen als inspectievaartuig. Het schip is gebouwd in 2015, is 61 meter lang en beschikt over drie snelle rubberboten (RIB’s) voor controles op open water.

Lees meer...

Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe wordt op dinsdag 12 juni traditioneel geveild. De opbrengst van de veiling komt dit jaar ten goede van Hulphond Nederland.

Lees meer...

NGO’s zijn voor hun financiering aangewezen op grote geldschieters. Dat zijn de goede doelenfondsen uit binnen- en buitenland. VisNed is van mening dat die financiers ook over de ontwikkelingen rondom duurzaamheid in de visserijsector geïnformeerd moeten worden.

Lees meer...

Twintig medewerkers van het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) uit België brachten vorige week een tweedaags werkbezoek aan Urk.

Lees meer...

In december maakte Jurgen Batsleer de overstap van VisNed naar Wageningen Marine. In de afgelopen periode heeft VisNed goed nagedacht over de huidige en te verwachten werkdruk. Wij hebben met de uitkomsten van dat proces een tweetal vacaturebeschrijvingen gemaakt.

Lees meer...

Afgelopen donderdag (1 februari) brachten Europese beleidsmakers, waaronder Europarlementariërs en ‘pulsrapporteur’ Gabriel Mato, een bezoek aan de Nederlandse visserijsector.

Lees meer...

Tong in een pulsnet probeert krachtig terug te zwemmen. Dat blijkt uit fraai beeldmateriaal van Wageningen Marine Research. De filmbeelden zijn vorig najaar gemaakt in het pulsnet van de TH 10.

Lees meer...
Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl