Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Laatste artikelen

Vrijdagmorgen rond 08.00 uur reed een vrachtwagen van Sligro het strand bij Domburg op om strandtenten te bevoorraden. Tot zijn verbazing zag de chauffeur op het strand een enorme potvis liggen.

Lees meer...

Online supermarkt Picnic bezorgt voortaan ook oer-Hollandse Noordzeevis uit Scheveningen. Mede-oprichter Michiel Muller overhandigde woensdag 30 november in Scheveningen de eerste bestelling aan de Haagse cabaretier Sjaak Bral.

Lees meer...

Het zal de nieuwe ‘visserijminister’ Carola Schouten afgelopen maandag geduizeld hebben. In nog geen drie uur kwam tijdens haar werkbezoek aan de visserij in IJmuiden tien jaar Visserijnieuws voorbij, met alle innovaties, economische ontwikkelingen, alle kansen maar zeker ook alle bedreigingen voor de sector.

Lees meer...

Pulstuigen hebben voor de zeebodem een dubbel voordeel: in vergelijking met wekkerketting is de penetratie en dus sterfte van bodemleven veel kleiner en omdat er minder snel gevist wordt blijft er dus meer zeebodem onberoerd.

Lees meer...

In september 2017 heeft de Provincie Groningen haar ambitie geuit om het grootste windpark ter wereld te realiseren boven de Waddeneilanden. Onderzoeksbureau BLIX had becijferd dat daar ruimte is voor minimaal 10 gigawatt aan windmolens.

Lees meer...

De kennis over de Noordzee en alles wat daarmee samenhangt bij lokale jongeren weer op een acceptabel niveau te brengen. Dat is het streven van de Scheveningse visserijduizendpoot Willem Ment den Heijer.

Lees meer...

Een groep Europese onderzoekers heeft onder leiding van Wageningen Marine Research een methode ontwikkeld om de impact van verschillende vistuigen op de zeebodem te bepalen.

Lees meer...

De spontane actiebeweging Eéndracht Maakt Kracht doet veel en goed werk. Binnenskamers wordt gewerkt aan ééndracht, aan een ‘transitie tussen de oren’ dat het niet alleen om de weekbesomming draait.

Lees meer...

De allereerste Urker visser van wie het vaartuig werd geregistreerd was Albert Asma (1820-1904) op 22 juli 1882. Op die bewuste zaterdagmorgen wordt diens schuit ‘De Jonge Klaas’ in het toenmalige gemeentehuis op het eiland Urk ingeschreven als UK 1. Dat jaar werden er 179 Urker botters en schuiten geregistreerd.

Lees meer...

Aquacultuur kent wereldwijd een groei, maar in Vlaanderen zijn er maar een handvol commerciële kwekers. Om de sector verder te ondersteunen, organiseerde Inagro een bootcamp “Van eigen kweek”.

Lees meer...

Welke koers mogen we verwachten voor het Nederlandse visserijbeleid onder de nieuwe regering? Om vooruit te kijken legt de Nederlandse Vissersbond minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit drie vragen voor.

Lees meer...

Dinsdag 21 november werd er in de visserijcommissie van het Europees Parlement gestemd over het ontwerprapport van de Spaanse rapporteur Mato. Dit rapport behandelt de pulskorvisserij en of puls definitief toegelaten gaat worden of niet.

Lees meer...

De Nederlandse Vissersbond reageert gematigd positief op de stemming over de toekomst van het pulstuig vandaag in de Visserijcommissie van het Europees Parlement.

Lees meer...

Op de Damen Shipyard Galati in Roemenie is het nieuwe onderzoeksschip Baía Farta voor het Angolese Ministerie van Visserij te water gelaten.

Lees meer...

Het Urker vishandelsbedrijf Van der Lee Seafish vervangt de HD 70. Afgelopen dinsdag werd een definitief akkoord bereikt over aankoop van de B 518 ‘Drakkar’. De Vlaamse bokker werd vorige week woensdagmiddag al voor inspectie in het dok overgevaren naar Stellendam.

Lees meer...

De internationale groep van visserijbiologen (ICES) heeft voor een aantal belangrijke visbestanden het vangstadvies voor 2018 aangepast. Voor tong leidt dat tot een gunstiger advies, voor schol blijft het ongewijzigd en kabeljauw gaat naar beneden.

Lees meer...

Nieuwe technologie en slimme allianties brengen visserij in rustiger vaarwater. Aldus de ABN AMRO. ,,Meten = weten = eten.’’ ‘Samen innoveren voor een vitale visserij’.

Lees meer...

De inzet van een grote groep voorvechters voor een duurzame visserij - met Peter van Dalen in de voorste linies - heeft geresulteerd in een compromis dat Pulsvisserij voorlopig veiligstelt en dat naar alle waarschijnlijkheid wordt aangenomen.

Lees meer...

De Duitse zender Deutsche Welle maakt een serie items over de invloed van Brexit in Europa. In Den Helder maakten ze een uitgebreide reportage over de Nederlandse visserij.

Lees meer...

De anti puls geluiden worden steeds sterker. In Frankrijk, in België en in Engeland. VisNed hoort daarbij argumenten die de wenkbrauwen doet fronsen.

Lees meer...

De gezamenlijke TAC voor tarbot en griet kan volgend jaar flink omhoog, van 4.937 naar 7.102 ton. Dat blijkt uit het nieuwe vangstadvies voor tarbot voor 2018 dat ICES deze week eindelijk heeft afgegeven.

Lees meer...

In een gezamenlijk opiniestuk in het Nederlands Dagblad hebben vier ngo’s zich voorzichtig positief uitgelaten over de pulsvisserij. Al te groot enthousiasme vinden zij echter voorbarig.

Lees meer...

De gefaseerde implementatie van de aanlandplicht gaat voort: al vanaf 1 januari 2019 moeten alle gequoteerde soorten volledig aangeland worden. Tussen 2016 en 2019 is er sprake van een gefaseerde implementatie waarbij per 1 januari 2018 onder andere wijting in diverse visserijen zal worden toegevoegd.

Lees meer...

Gemeente De Marne heeft in overleg met de vissers Sarah Verroen aangetrokken om samen met de vissers plannen te ontwikkelen, kansen op te pakken en daarbij te faciliteren.

Lees meer...

De Nederlandse Mijnenjager Zr. Ms. Makkum heeft 8,5 mijl uit de kust van Cap Barfleur (Normandië) het wrak gevonden van een Duitse onderzeeboot uit de Eerste Wereldoorlog.

Lees meer...

Joos de Ridder (58) uit Urk breidt zijn Vlaamse kottervloot uit. De O 229 ‘Liberty’ wordt inclusief rechten overgenomen van de Zeeuwse gebroeders Gilles en Jan Siereveld. Siereveld gaat verder met alleen de Z 56.

Lees meer...

Gerard van Balsfoort en Pim Visser bespraken vorige week maandag voor de visserijsector brandende kwesties met Frans Timmermans, Eurocommissaris en tevens vicevoorzitter van de Europese Commissie.

Lees meer...
Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl